Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pískomilovo krmení

29. 10. 2010

Krmení

 

zrní-prodávají se různé směsi(pro drobné hlodavce). Můžete koupit i směsi určené přímo pískomilům, ale dle mého názoru je to zbytečné, pokud ovšem dáváte i třeba zeleninu a doplňková krmiva. Já mám ze všech krmiv nejradši směs Darwin's pro drobné hlodavce-je za rozumnou cenu a navíc obsahuje spoustu pochoutek.

Happy mix pro hlodavceSměs křeček LUXKrmivo Animals křečekPrestige pískomilX-traVital pískomil

"nouzovka"-došlo krmení? Smíchejte ovesné vločky s rozdrcenými kukuřičnými vločkami, burisony (ne arizonky!), různá semínka (dýňová, slunečnicová...), sušené ovoce (banány, jablka, ananas-nedoporučujeme rozinky a švestky) a tradááá! Krmivo je až do doby nakoupení nového zrní obstaráno!Přesný návod (nemusíte to podle něj dělat!!):

 

Jednotlivé složky Množství Důvod
pšenice 4 díly základní složka krmiva
vojtěškové granule 2 díly obsahují doplňkové živiny
slunečnicová semena 1/2 dílu dodají tuky a energii
burské oříšky 1/4 dílu dodají tuky a energii
kukuřičná zrna 1 díl vláknina a škrob
ovesné vločky 1 díl obsahují důležité živiny
dýňová semena 1/4 dílu doplňkové prvky
malé granulky pro psy nebo kočky 1/2 dílu bílkoviny

 

KukuřiceKukuřičné vločkySušená mrkevGranule pro křečky

vitaminy-vitaminové doplňky jsou k zakoupení ve zwerimexech v nejrůznějších podobách a složení, většinou jsou však všechny potřebné složky obsaženy v zrní. Je dobré dávat pískomilům minerální bloky.

 

Obrazek

 

Vitamin CAqua DrinkKnibby Snackies Vit.C

ovoce-jako další zdroj vitaminů užívejte ovoce (jablka, banány, pomeranče, mandarinky(bez pecek!!)....) a zeleninu (mrkev, ředkvičky, papriky...). VŠE OPERTE!!

živá potrava-vhodným zdrojem bílkovin jsou červy (zakoupíte ve zwerimexu). Podejte pískomilovi v ruce (nebo v kleštích jestli se štítíte) a on si vezme. Pokud je možné, kupte si asi 2 odměrky, doneste domů, vysypte do zavařeninové sklenice s hladkou moukou, přes ni natáhněte silonovou ponožku (červy se mění postupem času na brouky (ti kladou vejce, z těch larvy,z těch červy a opět brouci) a ti mohou utéct (proto punčochu)). Tím máte svůj vlastní "chov moučných červů", tzn. nemusíte je už kupovat. Pískomilům nedávejte moc, max. 2 denně.

Moucny cerv

jogurty-další zdroj bílkovin. Doporučujeme dávat bílý jogurt, do něj můžete např. zamíchat nastrouhanou mrkev s jablky, nebo kukuřici... Taky můžete přimíchat trochu marmelády. Anebo ho podávejte jen samotný. Nedoporučujeme ovocné jogurty, protože jsou umělé (ani pro lidi nejsou zdravé).

tyčinky- Je dobré dávat pískomilům i tyčinky. Pískomil se bude bavit! Tyčinky můžete využít pokud potřebujete na pár dnů odcestovat.

Srdíčko medovéAvik MixAvik tyčinky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

papryka

(klára, 22. 6. 2011 9:44)

mohou pískomilové papryku?