Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výbava do klece

29. 10. 2010

Výbava

 

 

  • napáječka: Pískomil v každém případě potřebuje stálý přístup k čisté vodě. Tu bychom měli měnit 1x za 2 dny nejméně. Napáječky kupujeme podle toho, co máme(terárium, klec nebo box).
    • klec: Koupit se dá velké množství napáječek. Přes mříže pískomil neprokouče ani plastovou napáječku. Plastové napáječky fungují na tom principu, že pískomil jazykem zatlačí na kuličku, ta se posune do rozšířené části hrdla a kolem ní protíká voda. Tyto napáječky mají snad jen jednu nevýhodu-když na ni pískomil nalepí piliny, tak vyteče.

Také můžeme do klece koupit i skleněné napáječky nebo kapátka. To je úplně jedno.

Napáječka Biba plast

    • terárium: Do terária je těžké sehnat napáječku. Plastovou většina pískomilů rozkouše. Když máte skleněnou tak rozkoušou gumovou zátku a přísavku. Proto my v teráriu máme "kapátka". Ty jsou menší, ale celá skleněná a pískomil tolik vody za dva dny stejně nespotřebuje. Kapátka se upevňují buď přísavkou, nebo(to upřednostňuju) seženete kovové kolečko, které se dává kolem skleněné napáječky a upevníte ho kolem kapátka. Do kolečka zamotáte drátek (pozor! pískomil se může poranit!) a zavěsíte nahoru na pletivo na teráriu, nebo za okraj terária.

Obrazek

 

 

    • box: Do boxu můžeme dát stejně jako do terária (pokud je ale možnost upevnit zvenčí, stejně jako u klece).
  • miska: Budeme potřebovat 2 misky. Jednu na suché žrádlo a druhou a jogurty atd.. Obě by měly být keramické a neměly by se převažovat.

    Obrazek

Dvojmiska keramickáMiska s králíkem

  • domeček: Pokud chceme mít odchovy, musíme mít domeček větší. Pokud ne, stačí i půlka kokosu. Já mám ráda i hnízda. Můžeme použít keramický květináč, musíme ale vydesinfikovat a pozor na střepy! Můžeme použít i tzv. hammock (houpačka(zbytečné kupovat, lepší ušít(více v rubrice výrobky))).

 Dřevěný domek na nozeDomeček APOLLO křečekOdpočívadlo pro potkany

  • hračky: Věcí pro zábavu se dá vymyslet opravdu spousta- rulička od toaletního papíru či od kuchyňských utěrek, ubrousek na trhání, hadřík na trhání, kůra na hlodání, minerální blok na hlodání... V žádném případě nedávejte pískomilovi kolotoč!
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fakt Super

(Adela, 25. 3. 2014 17:40)

Díky moc tahle stránka mi hrozně pomohla je tu všechno :)

nhxfbmcg

(gsrnxfhcg, 25. 3. 2014 17:38)

Kde je rubrika výrobky?

efabshgtxh

(ala, 25. 3. 2014 17:36)

Proč jim nemam davat kolotoč?